Spindelreparatie

DMG loopt met nieuwe spindel beter dan daarvoor

Vetter B.V. uit Amsterdam deed onlangs een beroep op ‘Der Spindeldoctor’ nadat de spindel van een 5-assig DMG bewerkingscentrum een paar crashes niet had overleefd. 

vetter pasfoto

Michiel Vetter

Directeur Vetter B.V.

“Der Spindeldoctor’ kon de spindel voor een interessante prijs vervangen en stelde de machine opnieuw af. Met de gereviseerde spindel loopt de machine nu nog beter dan ooit tevoren.”

Het contact met ‘Der Spindeldoctor’ kwam tot stand na de laatste crash met de DMG, type DMU 60T met als gevolg dat de spindel niet meer naar behoren functioneerde en de afwijkingen steeds groter werden. Michiel Vetter: “De machine hebben we al tien jaar in gebruik en zou bij normaal gebruik nog lang niet aan spindelrevisie of vervanging toe zijn. Maar na een paar crashes werd de afwijking in nauwkeurigheid te groot en hebben we actie ondernomen. We schrokken nogal van het kostenplaatje dat de fabrikant had neergelegd voor een nieuwe spindel. Daarom zijn we verder gaan zoeken op internet en kwamen we bij ‘Der Spindeldoctor’ terecht. Dat Landré de vertegenwoordiging in de Benelux verzorgd was voor ons een positieve verrassing. Dat zo’n gerenommeerd bedrijf er achter staat en alles regelt, gaf ons vertrouwen.”

Repareren of reviseren?

Of een spindel nog gerepareerd kan worden of gelijk moet worden vervangen, hangt af van de omvang van de schade. Hans Oude Vrielink, Service Manager bij Landré Service B.V.: “De spindel van de DMG van Vetter B.V. bleek dermate beschadigd, dat reparatie lang zou duren. De voordeligste oplossing was een ruilspindel die door een monteur van ‘Der Spindeldoctor’ is ingebouwd. Bij revisie en reparatie bouwen de monteurs van ‘Der Spindeldoctor’ lagers in die tenminste even goed en vaak zelfs beter zijn dan de originele. Bovendien worden lagerzittingen, spansysteem, coaxialiteit van de spindelas, de interface, de zitting van het spansysteem en de draaidoorvoer nauwkeurig gemeten en wordt de interface ook nog geslepen. Na deze grondige reparatie presteren de spindels in alle gevallen zelfs beter dan de originele.”

Demo

Spindeldoctor

    Zeilschip 40
    3991 CT Houten
    Tel. 0347 329 329
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons