Spindelonderhoud

Wachten tot de spindel is versleten?

Wacht u tot uw spindel is versleten of wilt u dat voortijdig voorkomen?
Net als het onderhoudsschema van een auto is het noodzakelijk de lagers en de draaidoorvoer volgens schema tijdig te vervangen. Een draaidoorvoer moet vaak meerdere keren worden vervangen tijdens de levensduur van de spindel om lekkage van koelwater in de spindel, lagers of in het spansysteem te voorkomen. Veel spindels vallen om deze reden vroegtijdig uit. Met gepland preventief onderhoud kunt u vroegtijdig uitvallen voorkomen.

Wij beschikken over de kennis en middelen om uw spindels in optimale conditie te houden.

Conditiemonitoring van spindels

Conditiemonitoring van spindels

Spindelreparatie kunt u voorkomen door de conditie van spindels tijdig te laten controleren.
Machinefabrikanten geven aan hoeveel bedrijfsuren hun spindels meegaan. Al ruim daarvoor kan spindelslijtage bij de spindellagers optreden. Door dat in een vroeg stadium te laten meten, kunt u schade en ongeplande dure stilstand van uw machines voorkomen.
We beschikken daarbij over de kennis en moderne meetsystemen om de conditie van (motor-)spindels te meten. Monitoring en rapportage met aanbevelingen geven de juiste informatie waarop u beslissingen kunt nemen over toekomstig onderhoud en revisies.

Versleten lagers

Versleten lagers

Een kapotte spindel is meestal het gevolg van het falen van de lagers. Dit falen is al in een vroeg stadium meetbaar. Wij meten de vibraties en onbalans in de spindel. Hoge frequenties worden veroorzaakt door de lagers. Door regelmatig te meten kan het verval van de spindel worden vastgelegd.

Demo

Spindeldoctor

    Zeilschip 40
    3991 CT Houten
    Tel. 0347 329 329
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons